Amenajarea unei locuinte necesita o planificare amanuntita in prealabil. Cel mai important lucru este sa decizi care e suma de bani pe care doresti sa o investesti inainte de a te apuca de planul de amenajare.

Urmeaza aceste cateva sfaturi pentru a realiza interiorul pe care-l doresti, chiar si cu o suma mica de bani.

* In primul rand trebuie sa accepti faptul ca nu vei putea sa le faci pe toate deodata.

* Stabileste un prag pentru investitie si un termen limita pentru finalizarea proiectului. Acest lucru te va ajuta sa eviti tendinta de a tot adauga design-ului, marind astfel costurile finale.

Citeste si:

* Amenajeaza zonele din casa rand pe rand. De exemplu, concentreaza-te asupra unei singure incaperi, in schimbul reamenajarii concomitente a intregii locuinte.

* Fa-ti o imagine clara asupra tipului de decor pe care-l cauti. Acest lucru include schema cromatica, tema decorativa si starea pe care doresti sa o transmita incaperea in cauza.

* Analizeaza atent continutul fiecarei incaperi. Cateodata, se poate realiza efectul dorit pastrand si rearanjand piesele importante de mobilier existente si adaugand cateva accesorii noi.

* Atunci cand reamenajezi, nu exagera. Trebuie sa ai in vedere functiunea incaperii. Alege un anumit stil si nu te indeparta de el.