Pentru consolidarea unui bloc cu inaltime de pana in sapte etaje se vor plati 60 de euro/mp, fara TVA
Preturile apartamentelor construite inainte de 1977 sunt mai mici decat in cazul locuintelor realizate dupa marele cutremur. Daca proprietarii se decid sa faca lucrari de consolidare a cladirii, atunci valoarea proprietatii va creste, iar timpul de vanzare va scadea. „Cei care vor sa isi cumpere un apartament evita blocurile vechi, construite inainte de 1977, chiar daca au un pret mai mic. In cazul in care cladirea are si bulina rosie, in functie de gradul de risc la care a fost catalogata, pretul poate fi mai mic cu 25-30%“, ne-a spus Liviu Ureche, certified international properties specialist, adaugand ca, dupa consolidare, apartamentele ajung la pretul pietei second-hand, deci va disparea acea diferenta de pana in 30%.

Consolidarea unui bloc costa aproximativ 60-70 de euro metrul patrat plus TVA. „Daca blocul nu este prea afectat si nu depaseste sapte etaje, consolidarea costa aproximativ 25-30% din pretul de constructie la rosu, care este de circa 250 de euro metrul patrat plus TVA“, ne-a spus Serban Median, inginer proiectant structuri in cadrul firmei Trilitica Frame.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.