Un apartament cu doua camere implica un venit net pe familie de cel putin 4.000 de lei. Euro ramane valuta preferata a creditatilor
Pentru achizitia unui apartament cu doua camere este nevoie de un venit minim de 4.000 de lei.
Cele mai „vandute“ credite ipotecare in acest moment sunt cele in euro si in franci elvetieni in ciuda cresterilor de dobanda din ultima vreme si a avertizarilor BNR, arata un studiu al Credit Zone. Din cercetare reiese ca o familie care vrea sa achizitioneze un apartament cu doua camere de 90.000 de euro (aproximativ 329.400 de lei) ar trebui sa aiba un venit net minim de 4.000 de lei. Topul imprumuturilor ipotecare, intocmit de Credit Zone luna trecuta, releva ca Alpha Bank, Bancpost, ABN AMRO, Credit Europe Bank si Banca Romaneasca au primele credite ipotecare din piata din punctul de vedere al costurilor pentru primul an.

In cazul de fata observam ca Banca Romaneasca si Bancpost ofera peste 90.000 de euro, echivalent in franci elvetieni, suma la care familia in cauza s-ar putea incadra pentru a beneficia de un credit ipotecar. Celelalte banci nu includ in oferta lor produse de credit in franci elvetieni si nu au intrat in calculul de fata, desi se incadreaza la peste 90.000 de euro ca suma maxima pentru un credit ipotecar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.