Probabil unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Bucuresti este Gradina Cismigiu. Acesta este si cel mai vechi parc din Bucuresti, intins pe aproximativ 16 hectare si marginit de doua dintre cele mai importante artere din Bucuresti: Bulevardul Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. Istoria parcului in se contureaza in jurul anului 1770, cand domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti, amenajeaza doua cismele. Balta aparuta aici devenise un focar de infectie. In apropiere avea casa seful cismelelor din Bucuresti, iar cu timpul balta a fost numita “cismigiul cel mare” si apoi “balta cismiugiului”. In 1830 generalul Pavel Kiseleff dispune amenajarea baltii intr-un lac si apoi intr-o gradina.

Cel mai mare parc din Bucuresti este fara doar si poate Parcul Herastrau. Construit in anul 1936 a purtat si numele de Parcul Carol al II-lea. In anul 1930 in zona parcului se afla o mlastina imensa care a fost ocupata odata cu amenjarea spatiului.

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti este si portiunea de verdeata din fata Casei Presei - Parcul Kiseleff. Istoria parcului a inceput in anul 1832, cand a fost construita soseaua Kiseleff. In acest moment parcul se intinde pe o suprafata de aproximativ 32.000 de metri patrati si detine o colectie impresionanta de busturi ale unor personalitati celebre.

Parcul Carol I este amplasat langa cea mai veche gara din Bucuresti, Filaret. Parcul Carol este amplasat in sectorul 4, a fost amenajat intre anii 1900 si 1906 si inaugurat in cinstea aniversarii a 40 de ani de domnie a celui mai iubit rege al Romaniei.