Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile si televizoare din lume, a raportat un profit record de 8.800 miliarde woni (8,3 miliarde dolari) pentru trimestrul IV al anului trecut, peste estimarile analistilor, datorita vanzarilor ridicate de smartphone-uri.

Recordul anterior a fost stabilit in trimestrul al treilea, cand grupul sud-coreean a inregistrat un profit operational de aproximativ 7,5 miliarde dolari. In ultimele trei luni din 2011, compania a obtinut un castig de circa 5 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Astfel, potrivit rezultatelor financiare preliminare prezentate marti, veniturile Samsung Electronics au crescut cu 18% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 56.000 miliarde woni (52,6 miliarde de dolari), in principal datorita cererii ridicate pentru smartphone-urile high end - Galaxy Note II si Galaxy S III, ale caror vanzari au rezistat lansarii iPhone 5, transmite Bloomberg.

Samsung a vandut aproximativ 62 milioane de smartphone-uri in ultimele trei luni din 2012, fata de 45 milioane unitati pentru Apple, potrivit estimarilor analistilor sud-coreeni.

Citeste si: RETROSPECTIVA 2012: Gadgeturile anului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.