Grupul sud-coreean Samsung vrea sa obtina o interdictie pentru importul si vanzarea in Statele Unite a unor produse ale companiei suedeze Ericsson, parte a unei dispute privind patentele, potrivit Wall Street Journal.

Potrivit MEDIAFAX, Samsung a transmis cererea Comisiei pentru Comert International din SUA, dupa ce Ericsson, producator de echipamente pentru retele de telecomunicatii, a depus documente in decembrie pentru a opri accesul pe piata americana al unor produse wireless ale Samsung, inclusiv gama de tablete si smartphon-uri Galaxy.

Ericsson nu vrea sa continue negocierile si are cerinte "nerezonabile", se arata intr-un comunicat al Samsung.

Grupul sud-coreean vrea sa interzica vanzarea in SUA a unor produse Ericsson despre care afirma ca ii incalca sapte patente.

Ericsson a acuzat in noiembrie Samsung ca inearca sa reduca "drastic" taxele platite pentru unele patente Ericsson devenite standarde in industria telecom. O astfel de situatie ar furniza Samsung un avantaj incorect fata de alti competitori care platesc Ericsson pentru patentele respective.

Samsung afirma ca taxele percepute de Ericsson sunt prea mari.

Citeste si: Samsung renunta la procesele de blocare a vanzarilor produselor Apple in Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.