Microsoft l-a inlocuit pe presedintele diviziei Windows, Steven Sinofsky, inlocuit cu Julie Larson-Green, unul dintre vicepresedintii departamentului.

Modificarile de conducere au efect imediat, potrivit unui comunicat transmis luni seara de Microsoft.

Compania era ingrijorata de modul in care Sinofsky "se intelegea" cu ceilalti directori executivi, inclusiv cu CEO-ul Steve Ballmer, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Astfel, la scurt timp dupa lansarea Windows 8, Ballmer pregateste o noua echipa pentru a dezvolta urmatoarea versiune, a adaugat persoana citata, potrivit MEDIAFAX.

"Este putin surprinzator sa asistam la plecare acuiva la acest nivel, responsabil de atat de multe produse, intr-un mod atat de urgent, fara o perioada de tranzitie", comenteaza Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piata Gartner.

Actiunile Microsoft au inchis luni la New York in scadere cu 2,1%, insa au un avans de 8,7% de la inceputul anului.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a calificat drept "modest" modul in care compania a gestionat distributia tabletei Surface RT, potrivit unui comunicat care relateaza cateva declaratii facute de CEO intr-un interviu pentru Le Parisien. Informatiile publicate anterior in presa internationala indicau ca Ballmer ar fi afirmat pentru Le Parisien ca vanzarile tabletei ar fi fost modeste la debut.

Sinofsky lucreaza de 23 de ani la Microsoft si paraseste compania la mai putin de o luna de la lansarea Windows 8, cea mai radicala evolutie a sistemului de operare. Odata cu Windows 8 a aparut tableta Surface, primul astfel de produs lansat vreodata de compania din Redmond.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.