Administratorii site-urilor care difuzau ilegal filme si seriale s-au speriat de sesizarea Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

La nici o saptamana dupa ce SC Pro TV SA, care detine serviciul video on demand Voyo, a facut o sesizare la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza filme si seriale ilega, jumatate dintre acestea nu mai functioneaza, scrie capital.ro.

Primele care au cedat sunt site-urile mai mici, mai putin cunoscute. Cele mari precum serialepenet.ro, filmehd.net, cinemaxx.ro, filmeonline.org, serialepenet.ro continua sa functioneze.

Vplay, unul dintre cele mai populare si mai accesate site-uri de seriale, are de cateva zile probleme, insa site-ul nu a fost inchis. De asemenea cei care administreaza site-ul seriale-filme.info isi anunta utilizatorii ca “VOM REVENI! Site-ul nu s-a inchis, este in reconstructie. Va multumim !”.

Site-uri ilegale de filme si seriale care nu mai functioneaza:

1. www.filmepeales.com,
2. www.filmesubtitrateonline.net,
3. www.filme-free.ro,
4. www.cinemo.ro
5. www.filmulde10.com
6. www.filmesubtitrateonline.net
7. www.filme.online-pe.net
8. www.filme-online-subtitrate.eu
9. www.filme-subtitrate.ro
10. www.filme-2012.com
11. www.opticmovie.com
12. www.filmeonlinetari.com
13. www.filmehd-online.net
14. www.filmeonlinehd.biz
15. www.seriale-filme.info!
16. www.serialedetop.com
17. www.serialul.net
18. www.filmemisto.com
19. www.neededspark.blogspot.ro
20. www.filme.online-pe.net

SC Pro TV SA, care detine serviciul video on demand Voyo, intentioneaza sa inlature concurenta neloiala facuta de site-urile care difuzeaza filme si seriale care nu detin drepturile pentru continutul transmis.

Dorim sa-i informam pe cei care raspund de audiovizual ca pirateria impiedica desfasurarea normala a businessului corect, real. Ce inseamna normal si corect? Sa investesti, sa creezi locuri de munca, sa platesti taxe la stat si sa achiti drepturi de autor. Logica potrivit careia "gasesc gratis pe net" trebuie sa dispara. Oamenii si organizatiile de decizie din audiovizual impreuna cu institutiile abilitate ale statului trebuie sa ia masuri si sa actioneze in spiritul acesta”, a declarat in exclusivitate pentru capital.ro, Costi Mocanu, vicepresedinte al platformei de continut platit Voyo.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Din 15 septembrie, Costi Mocanu a fost numit Senior Vice-President Head of Voyo si se ocupa de coordonarea Voyo ca platforma de distributie paid la nivel CME.

Mihai Batrineanu, presedintele ANISP (asociatie care reprezinta furnizorii de internet), a declarat marti intr-un eveniment pe piata telecomunicatiilor ca CNA si-ar fi depasit atributiile prin decizia de a sesiza Politia cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza ilegal filme si seriale, relataza hotnews.ro.

"CNA nu este oricine. CNA este un organism platit din bani publici care are anumite atributii si competente si acestea nu au legatura cu internetul. Doi, aceste aspecte pot fi reglate sau rezolvate in cu totul alt mod. Cei care reprezinta interesele celor carora le-au fost incalcate drepturile de autor se pot adresa justitiei. Merg la tribunal si dau in judecata pe proprietarul site-ului care a oferit continutul care se considera ca e ilegal distribuit. Castiga procesul, obtin despagubiri, obtin stergerea continutului de pe site-ul respectiv, in nici un caz inchiderea site-ului si aceasta este procedura legala care ar trebuie aplicata. Nu un organism platit din bani publici care n-are abilitati in domeniul reglementarii internetului sa aiba o asemnea initativa si sa semnaleze politiei inchiderea unor site-uri. Este evident ca CNA isi depaseste atributiile", a declarat marti Mihai Batrineanu, presedintele ANISP, asociatie care reprezinta furnizori de internet precum Romtelecom, SNR, GTS, STS, Teletrans, Prime Telecom s.a.).

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Pentru cei care vor sa-si arate nemultumirea fata de actiunea CNA, s-au format grupuri de protest pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.