Incetinirea la nivel global determina companiile sa taie din cheltuielile pentru tehnologie si impinge consumatorii catre dispozitive mobile, precum iPhone-ul Apple, in detrimentul computerelor personale, situatie care erodeaza profitabilitatea Intel si vanzarile IBM.

Rezultatele celor doi giganti IT nu sunt semn bun pentru Microsoft, care va raporta joi date financiare, scrie MEDIAFAX care citaeza Bloomberg.

"Lucrurile nu arata bine", a declarat Alex Gauna, analist la JMP Securities.

Marja bruta, singurul indicator de profit pe care Intel il estimeaza, va fi de 57%, a anuntat grupul american. Analistii consultati de Bloomberg anticipau 61,4%.

"Estimarea Intel confirma temerile ca incetinirea pe piata PC-urilor probabil va continua. Marja bruta este mult sub asteptarile noastre", a declarat Bill Kreher, analist la Edward Jones.

Piata PC-urilor se va contracta cu 1,2%, la 348,7 milioane de unitati in acest an, potrivit firmei IHS iSuppli. Declinul este primul pentru un an intreg incepand din 2001.

Veniturile Intel au scazut de la 14,2 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut la 13,5 miliarde de dolari in acelasi interval din acest an. Profitul net a coborat de la 3,47 miliarde de dolari la 2,97 miliarde de dolari.

IBM a raportat venituri in scadere cu 5,4% pentru trimestrul al treilea, la 24,7 miliarde de dolari, sub asteptarile de 225,4 miliarde de dolari ale analistilor consultati de Bloomberg. Grupul a afirmat ca rezultatele au fost influentate de incetinirea economica, mai ales in America de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.