Motorul de cautare pe internet Google si-a modificat, joi, logoul pentru a marca cea de-a 14-a aniversare a sa, in noul doodle literele Google fiind scrise pe un tort cu lumanari.

Google Inc. este o corporatie americana multinationala, care detine cel mai popular motor de cautare pe internet. Compania a fost fondata in 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin.

Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe internet, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de cautare este consultat de milioane de oameni din intreaga lume, scrie MEDIAFAX.

Intre timp, Google si-a diversificat portofoliul, printre serviciile oferite numarandu-se Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome si reteaua de socializare Google Plus. De asemenea, Google detine site-ul YouTube.

Actiunile Google au atins un nou maxim record luni, 25 septembrie, pe bursa de la New York, de aproape 750 dolari, datorita optimismului investitorilor privind perspectivele de crestere ale veniturilor generate de companie din publicitatea pe internet, a transmis la momentul respectiv Bloomberg.

Astfel, Google a inchis luni la New York in urcare cu 2,1%, la 749,38 dolari, capitalizarea de piata a companiei fiind de peste 245 miliarde dolari la aceasta valoare. Cotatia bursiera a companiei a avansat cu 16% in acest an si este la cel mai ridicat nivel de la listare, in august 2004.

Google se bucura de cresterea cererii pentru serviciile pe care le ofera in domeniul publicitatii pe internet, inclusiv pe segmetnul serviciilor de internet mobil.

Google a deschis, la 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.