Cunoscute publicului larg o data cu introducerea serviciului Yahoo Messenger in 1998, “emoticoanele” implinesc 30 de ani de la aparitie.

:-)

Prima data, aceasta forma de comunicare non-verbala a fost folosita prin intermediul codului Morse in 1857 pentru a exprima salutul, de catre National Telegraphic Review and Operators Guide, pentru ca ani mai tarziu, la 19 septembrie 1982, Scott Fahlman sa fie prima persoana care utilizeaza aceste simboluri cu o specificatie exacta care exprima stari si sentimente imediate, potrivit Wall-Street.ro.

Celebra figurina este una din cele mai utilizate din prezent, Scott Fahlman sustinand in 1982: “Ma gandesc ca aceasta reprezentare este destinata glumetilor ":-)".

:-(

Aceasta reprezentare grafica sugereaza ca persoana respectiva este nemultumita de ceva anume sau este suparata dintr-un anumit motiv.

>:-(

In urma cu 30 de ani, reprezentarea grafica a nervozitatii era aceasta, dar cu timpul, emoticonul a capatat mici schimbari, in prezent fiind utilizat "X-(".

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.