Afla cateva dintre modalitatile prin care teroristii cibernetici pot distruge un intreg ecosistem uman si de afaceri.

Servicii financiare

Cea mai utilizata forma de bani este cea electronica, sub forma de date, stocate pe serverele bancilor si institutiilor financiare. Acesti bani reprezinta, de altfel, cea mai mare parte a avutiei lumii. Un atac cibernetic de amploare asupra sistemelor financiare ar putea "evapora" aceste date, potrivit Wall-Street.ro.

Imagineaza-ti un blocaj operational total al cardurilor de credit sau al bancomatelor. O inchidere brusca a burselor de valori si marfuri pentru o saptamana sau mai mult. O sistare a comertului electronic. Aceste scenarii nu sunt doar ipotetice. In acest an, de exemplu, un infractor cibernetic a spart operatorul de plati electronice Global Payments din Statele Unite, de unde a furat informatii despre 1,5 milioane de carduri de credit si debit. Ulterior, compania a anuntat ca prejudiciul se ridica la suma de 84 milioane de dolari.

Centrale nucleare

Centralele nucleare produc, in prezent, aproximativ o treime din electricitatea si 15 % din energia consumata in Uniunea Europeana. De asemenea, energia nucleara, numita si energia atomica reprezinta o pondere de 19% din energia realizata in Statele Unite, furnizata de 104 reactoare nucleare in 31 de state. Fiecare centrala nucleara serveste o regiune intinsa. Cel mai mare, de exemplu, la 75 de kilometri vest de Phoenix, genereaza aproape 4.000 de megawati de energie si serveste 4 milioane de persoane. Spre comparatie, Romania are numai doua reactoare nucleare sub ansamblul Centralei Nucleare de la Cernavoda. Unitatile I si II ale centralei, produc impreuna aproximativ 18% din consumul de energie electrica al tarii.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.