Un grup de hackeri afirma ca a piratat ID-urile a 12 milioane de utilizatori de iPhone sau de iPad dintr-un calculator al FBI, ridicand semne de intrebare cu privire la securitatea informatica si detinerea datelor personale de catre administratie.

Grupul de hackeri AntiSec, care are legaturi cu mult mai cunoscutul Anonymous, a publicat pe internet - pe site-ul http://pastebin.com/nfVT7b0Z - un milion dintre aceste presupuse ID-uri, precizand ca fac parte dintr-un grup mai larg de 12 milioane gasite intr-un calculator al FBI, transmite MEDIAFAX.

In opinia lui Eric Hemmendinger, expert in securitate informatica pentru grupul indian Tata Communications, afacerea este fara indoiala veridica, avand in vedere scurgerile de informatii orchestrate deja de Anonymous, si suscita multe preocupari.

"Intrebarea nu este de a sti daca este adevarat sau nu, ci de ce agentii federali dispun de aceste informatii si de ce ei nu le-au securizat mai mult", nota marti Hemmendinger.

"Daca lucrati in domeniul securitatii cibernetice si calculatorul va este piratat, scenariul este mai degraba jenant", a adaugat el.

"FBI este la curent cu informatiile din presa care afirma ca un calculator FBI a fost spart si ca date private in legatura cu ID-urile Apple au fost expuse", a anuntat un purtator de cuvant al politiei federale.

Totusi, potrivit hotnews.ro, FBI nu confirma informatiile. "Pana in prezent nu avem nicio dovada ca un laptop apartinand unui agent FBI ar fi fost compromis si ca datele de identificare ai unor useri Apple ar fi fost expuse", spune un comunicat al agentiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.