O instanta judecatoreasca din Tokio (Japonia) a decis ca Samsung Electronics nu a incalcat brevete detinute de Apple privind transferul de continut media intre terminale, informeaza BBC.

Apple a deschis acest proces impotriva Samsung anul trecut, acuzand producatorul sud-coreean ca prin Galaxy S, Galaxy Tab si Galaxy S II i-ar incalca brevete legate de sincronizarea datelor. In acest proces, Apple cere despagubiri in valoare de 1,3 milioane dolari, potrivit documentelor depuse in instanta, relateaza hotnews.ro.

Este doar unul dintre zecile de procese deschise de catre cei doi giganti IT in mai multe tari prin care se acuza reciproc de incalcarea unor drepturi de autor pentru anumite tehnologii din portofoliu.

Decizia instantei japoneze vine dupa ce la data de 24 august din acest an, un tribunal din California (SUA) a hotarat ca Samsung a incalcat sase brevete detinute de Apple pentru terminalele sale, inclusiv iPhone si iPad, si a dispus ca producatorul asiatic sa plateasca despagubiri de 1,05 miliarde dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.