Gigantul media sud-african Naspers, cu o cifra de afaceri globala de peste 5 miliarde dolari, a cumparat eMag.ro.

Naspers a cumparat pentru suma de circa 100 milioane euro pachetul de actiuni majoritar (70%) la cel mai mare magazin online romanesc, eMAG, conform capital.ro.

Naspers a cumparat tot pachetul de actiuni pe care omul de afaceri Sebastian Ghita il detinea la eMAG, precum si, proportional, o parte din actiunile celorlalti doi actionari, Iulian Stanciu si Radu Apostolescu.

Naspers a intrat in Romania prin divizia sa Allegro in 2009. Allegro mai detine autovit.ro, 83% din actiunile companiei GECAD ePayment International. Naspers a intrat in decembrie 2011 si in actionariatul Fashion Days, un site de shopping de produse fashion cu operatiuni in Romania si alte cinci tari din regiune.

eMAG se va extinde pe principalele piete din Estul Europei. Un prim pas va fi facut anul acesta prin intrarea in Bulgaria, urmand ca in scurt timp sa se demareze noi operațiuni pe alte piețe mari din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.