Google a prezentat miercuri seara, la San Francisco, prima tableta dezvoltata de companie, Nexus 7, cu un ecran de 7 inchi, incercand sa concureze cu Apple iPad.

Tableta va rula cea mai noua versiune a sistemului de operare Android - Jelly Bean - si va avea un pret de pornire de 199 dolari, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, Google a prezentat Nexus Q, un dispozitiv in forma de sfera care poate reda muzica si filme de pe Internet si se conecteaza cu alte electronice Android compatibile din casa.

Nexus 7 ar putea reprezenta numai rampa de lansare a gamei Nexus pe segmentul tabletelor, Google pregatind probabil un produs care sa intre in competitie directa cu iPad.

PC-ul tableta al Google va fi disponibil din luna iulie si este produs in parteneriat cu grupul taiwanez Asustek Computer, cunoscut ca Asus. Produsul are ecran de 7 inci si procesor Tegra 3 cu patru nuclee produs de Nvidia, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, 8 GB de stocare pentru varianta de 199 de dolari, respectiv 16 GB pentu modelul de 249 de dolari, conform Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.