Un studiu dezvaluie faptul ca parintii nu fac suficiente eforturi pentru a-i proteja pe cei mici de continutul daunator care circula pe Internet.

Cercetarea a indicat ca doar 5% dintre parinti au ca prioritate protejarea copiilor de site-uri care distribuie material pornografic.

Comunitatea online devine din ce in ce mai tanara, odata ce laptop-urile si smartphone-urile sunt mult mai accesibile celor mici. In acest context, unul din trei telefoane mobile (35%) si doua din trei smartphone-uri (62%) sunt folosite pentru a accesa Internetul, potrivit unui comunicat al Kaspersky Lab.

Acelasi studiu arata ca multi parinti se tem de persoanele care le-ar putea face rau copiilor pe retelele sociale sau pe programele de chat – 10% dintre acestia au spus ca sunt ingrijorati de acest lucru. Aceste temeri sunt perfect fondate, din moment ce 53% dintre utilizatori considera abuzul virtual o problema serioasa.

O parte dintre parinti i-au descoperit pe copiii lor in timp ce navigau site-uri cu continut nepotrivit varstei lor (9%) sau in timp ce trimiteau informatii personale unor persoane straine (4%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.