Google acuza cele doua companii ca ar conspira pentru utilizarea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor pe care le detin impotriva rivalilor din industria smartphone.
Google sustine ca Microsoft si Nokia au transferat 1.200 de brevete catre compania canadiana MOSAID, ale carei afaceri vizeaza dobandirea si valorificarea agresiva drepturilor de proprietate intelectuala, in principal prin litigii.

Microsoft si Nokia coopereaza strans in arena smartphone, dezvoltand in parteneriat telefoane cu sistem de operare Windows Phone, in incercarea de a prinde din urma Apple si Google.


“Nokia si Microsoft s-au coalizat pentru a creste costurile dispozitivelor mobile pentru consumatori, prin incurajarea unor litigii care ocolesc promisiunile facute de ambele companii. Ar trebui sa raspunda pentru asta si speram ca reclamatia noastra ii va determina si pe altii sa se intereseze de astfel de practici”, se arata intr-un comunicat al Google, citat de capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.