Principalele probleme din domeniul IT cu care se confrunta companiile din Romania sunt generate de sistemul de email, de stabilitatea statiilor de lucru si de solutia antivirus, se arata intr-un studiu realizat de furnizorul de solutii informatice Pluriva.

"Problemele la solutia de email apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea statiilor de lucru, laptopuri si calculatoare, respectiv la 26% din firmele incluse in studiu, in timp ce 24% din companii au probleme din cauza virusilor, 23% din cauza imprimantelor si 18% din firmele studiate au dificultati cauzate de reteaua IT", se arata in studiul citat de MEDIAFAX.

Din studiu realizat de Pluriva reiese ca problemele tehnice semnalate de manageri afecteaza business-ul pe niveluri diferite.

  • Astfel, nefunctionarea email-ului reprezinta blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la statiile de lucru ale angajatilor provoaca scaderi de productivitate, iar bresele in programul anti-virus inseamna riscuri de securitate la nivelul intregului sistem IT.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu putere de decizie in zona IT de la companii din Bucuresti, care au avut in anul 2009 o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 10 milioane de euro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.