Apple si Samsung au pus capat in trimestrul al doilea dominatiei de 15 ani a Nokia pe piata smartphone, impingand producatorul finlandez pana pe locul al treilea, potrivit unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piata, transmite Reuters.

  • Nokia a inventat conceptul de smartphone in 1996, cu modelul Communicator, insa inovatiile aduse in ultimii ani pe aceasta nisa de principalii rivali si declinul constant al propriilor vanzari a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea in trimestrul doi.
  • Apple a vandut in perioada analizata 20,3 milioane de iPhone-uri, desi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. In mod normal, succesul unui astfel de telefon nu dureaza atat de mult, scrie MEDIAFAX.

  • Analistii estimeaza ca Samsung a vandut 19 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorita cererii uriase pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte poular, in special modelul de top S2 cu Android", a declarat un analist al Strategy Analytics.

Strategy Analytics estimeaza ca piata smartphone a crescut in trimestrul al doilea, ca volum al vanzarilor, cu 76% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

ABI Research sunt mai precauti, calculand o crestere de numai 62%.

  • Piata telefoanelor mobile in general a crescut cu 11,3% in aceeasi perioada, la 365,4 milioane de unitati vandute, potrivit IDC.

Cresterea pietei telefoanelor a incetinit fata de primul trimestru, cand a fost inregistrat un avans de 16,8%, din cauza scaderii volumului vanzarilor modelelor simple, de baza, pentru prima data in ultimele sapte trimestre. Evolutia negativa a fost determinata de reducerea cheltuielilor de consum.

Strategy Analytics estimeaza ca piata telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unitati in trimestrul al doilea.

Media estimarilor analistilor contactati anterior de Reuters plaseaza vanzarile de telefoane din aceasta perioada la 374 de milioane de unitati.

Citeste si:
Nokia se retrage din Rusia
Nokia se retrage din Rusia

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.