Facebook si Google incearca separat sa obtina diverse tipuri de colaborare cu Skype, dupa ce compania care opereaza unul dintre cele mai raspandite si mai cunoscute servicii de videoconferinte online a amanat oferta publica initiala, au declarat pentru Reuters doua surse apropiate discutiilor.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a participat la discutii interne privind preluarea Skype, potrivit uneia dintre surse. O alta sursa a afirmat ca Facebook a propus Skype formarea unui joint venture.

Aceeasi persoana sustine ca si Google a purtat discutii preliminare pentru un joint venture cu Skype. Un acord cu Skype ar putea genera o tranzactie evaluata la 3-4 miliarde de dolari, a adaugat prima sursa, potrivit MEDIAFAX.

Oferta publica initiala a Skype, odata derulata, ar putea atrage circa un miliard de dolari, au declarat alte surse. Discutiile sunt in etape preliminare si nu este clar care sunt variantele favorizate de companii pentru o combinatie cu Skype.

Oferta publica initiala a companiei ramane in carti pentru cea de-a doua parte a anului, insa discutiile cu alti jucatori vor continua, au adaugat sursele.

  • Ce ar putea avea de castigat Facebook de pe urmele Skype?
Facebook ar avea cel mai mult de castigat dintr-un parteneriat cu Skype, deoarece si-ar extinde baza de utilizatori prin cresterea pe plan international, pe pietele unde serviciul de telefonie si conferinte online este deja foarte popular. In plus, cei 500 de milioane de utilizatori Facebook ar avea un nou motiv sa foloseasca activ serviciile companiei si sa ramana conectati.

Analistii considera ca o colaborare a Skype cu Facebook ar fi mai oportuna decat una cu Google, din moment ce gigantul cautarilor pe internet ofera deja un serviciu similar, Google Voice.

Reprezentantii Skype si Google au refuzat sa comenteze informatiile, iar cei ai Facebook nu au fost disponibili pentru declaratii.

  • Anul trecut, 124 de milioane de utilizatori s-au conectat la serviciile Skype in fiecare luna pana la jumatatea anului, dintre care 8,1 milioane au utilizat servicii platite, in special efectuarea de apeluri catre linii telefonice fixe sau mobile la tarife reduse.
Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.