Viata si cariera lui Steve Jobs, CEO si cofondator al Apple, sunt marcate de o multitudine de decizii inteligente, dar, ca orice om de business, nu este imun in fata greselilor, scrie Business Insider. Vezi cateva dintre greselile majore ale unuia dintre cei mai influenti manageri din lume, prin acestea numarandu-se angajarea unor oameni incompetenti pana la achizitii care nu au adus niciun beneficiu.

  • Angajarea lui John Sculley pentru a conduce Apple

Steve Jobs era tanar la inceputurile Apple si traia sub impresia ca avea nevoie de “tutela” unui adult pentru a conduce compania. L-a angajat pe John Sculley care insa, in timp, s-a dovedit ca nu a inteles mentalitatea si sensul Apple.

Un deceniu mai tarziu Jobs a declarat – “Ce pot sa spun? Am angajat omul care nu trebuia. A distrus tot ceea ce am incercat sa creez timp de 10 ani, incepand cu mine insumi”.

  • Steve Jobs a renuntat la toate actiunile Apple

Actualul sef Apple a renuntat la toate actiunile detinute in compania pe care a fondat-o, atunci cand a fost fortat sa o paraseasca la mijlocul anilor ’80. El ramane un om bogat dar, daca ar mai fi avut respectivele actiuni, ar fi putut fi FOARTE bogat.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.