Circa 86% dintre romani detin un telefon mobil care costa sub 100 euro.

"Este o tendita manifestata de cumparatorii romani, care se indreapta in special catre telefoanele mobile cu preturi mai mici, astfel incat circa 86% dintre romanii care detin un telefon au optat catre unul cu un cost sub 100 euro", a spus Adrian Cioroianu, key account manager al Sony Ericsson Romania, citat de NewsIn.

Piata romaneasca de telefoane mobile a scazut in primele luni ale acestui an cu 20-25% comparativ cu perioada similara din 2009, o revenire a acesteia putand avea incepand cu cel de-al doilea semestru al acestui an, a apreciat managerul.

Astfel, potrivit reprezentantului Sony Ericsson, piata interna de profil ar putea stagna in acest an, la acelasi nivel inregistrat in 2009.

"In luna ianuarie, vanzarile de telefoane mobile au scazut cu 20%, in februarie cu 25%, deci piata nu da inca semne de redresare in acest prim semestru al anului, astfel ca, cel mai probabil, o revenire a acesteia ar putea avea loc abia pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului", a explicat Cioroianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.