Cine indrageste Android si vrea un telefon performant, cu dotari asemanatoare cu cele ale lui HD2, se poate indrepta cu incredere spre Nexus.
Parteneriatul dintre Google si HTC se pare ca functioneaza ireprosabil pana acum. HTC are o colaborare stransa si cu Microsoft, dotand telefoanele cu Windows Mobile 6.1 sau 6.5. Lucrurile s-ar putea insa sa nu mai mearga chiar stralucit pe ambele fronturi, dar asta e cu totul alta discutie...

Nexus One:
Dupa acel G1 anuntat cu surle si trambite drept "telefonul Google", iata ca avem in fata ochilor un nou terminal care a scapat de brandingul High Tech Computer si se apropie mai tare si mai corect de un statut inalt, acela de telefon Google. Nexus One a facut ceva zgomot prin presa online, mai ales dupa ce angajatii G. au inceput sa se laude cu noul lor produs, primit in semn de fidelitate din partea colosului software.

Design.
Nexus One este compact, subtire, extrem de prietenos cu buzunarul de la pantaloni sau cu mainile utilizatorului. Design-ul aminteste de varianta Hero desenata special pentru Sprint, aceea fara "barbia" lui Jay Leno. Are marginile rotunjite, un plastic placut la atingere si o constructie ergonomica, intuitiva. Trackball-ul a ramas, iar tastele hard sunt acum touch, cu o amplasare diferita: de la stanga la dreapta, back, menu, home si search, potrivit Yuppy.

Hardware
. Fanii HTC isi doreau mult un HD2 cu Android la bord. Ei vor avea in scurt timp la dispozitie un telefon destul de asemanator din punct de vedere hardware. Este un HTC pana la urma, chiar daca branduit Google, cu un OS Android in versiunea 2.1. Nu exista un display mamut de peste 4 inci, ci unul generos, de 3.7 inci si 480 x 800 pixeli. Google nu a lasat insa multitouch-ul, zoom-ul facandu-se numai cu ajutorul meniurilor din Android. Procesorul rapid Snapdragon la 1 Ghz a intrat in Nexus, alaturi de o memorie RAM de 512 MB (mai mare chiar decat cea din HD2) si una ROM tot de 512 MB. In pachet va fi livrat un card microSD de 4 GB, suplimentarea putandu-se face pana la 32 GB. Partea posterioara are o camera foto de 5 megapixeli, rapida indeosebi datorita software-ului.

Software.
Ultimul OS mobil Google, si anume Android 2.1, si-a gasit loc in Nexus One. Experienta e cu totul alta, mai ales ca Android-ul default nu straluceste. El straluceste in Hero pentru ca HTC a facut acolo eforturi aproape supraomenesti (spunem aproape, lasand sa se inteleaga totusi ca eforturile colosale raman cele din HD2), insa in Nexus HTC nu si-a mai bagat nasul. Google s-a jucat putin cu interfata si a realizat cateva artificii interesante. Sunt acum cinci desktop-uri ce pot fi particularizate cu widget-uri, intre ele putandu-se naviga cu degetul sau cu ajutorul unei sectiuni din meniu care previzualizeaza toate desktop-urile. Meniul are animatii schimbate si icon-uri mai atractive. Pe fundal se pot pune wallpaper-e interactive, care se modifica la atingeri, zgomote sau de la sine. Gratie procesorului, totul se misca rapid, fara lag sau timpi mari de asteptare la pornirea aplicatiilor.

Hands-on. Joshua Topolsky, senior editor la Engadget, a facut un mic review video pentru Nexus One, aratand interfata noului telefon Google. De asemenea, puteti vedea mai jos si un review de aproximativ zece minute, facut de un angajat Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.