Business 12 Mai 2009 15:10
Ca numar de utilizatori, romanii devanseaza tari cum ar fi China, Rusia sau India.
Daca in urma cu doi ani versiunea virtuala a Romaniei se clasa de-abia pe locul 31, proiecte ca Virtual Bucharest au reusit sa atraga suficient de multi utilizatori pentru ca evolutia tarii noastre in clasament sa fie semnificativa. Romania ocupa locul 1 printre tarile din Europa de Est, de altfel, secretul popularitatii in crestere avand legatura directa cu Bucurestiul virtual, destinatie inaugurata in decembrie 2008 si care in primele 3 luni de la lansare a inregistrat un trafic mediu de 45.432.



In acest moment Bucurestiul a devenit cel mai popular spatiu romanesc din Second Life, reproducerea virtuala a Pietei Revolutiei, care include cladirea Ateneului, Palatul Regal, Biblioteca Central Universitara si stradutele din jur, dar si prezenta antreprenorilor romani care isi promoveaza produsele si serviciile prin intermediul platformei generand un trafic mediu zilnic de 35.000, de sapte ori mai mult decat estimarile initiale. Majoritatea vizitatorilor au intre 18 si 20 de ani (39%), urmatoarea categorie reprezentata fiind a celor cu varste cuprinse intre 21 si 25 de ani (24%).

"Curba de adoptie a mediului 3D este foarte mare, in special in randul tinerilor care ajung sa stapaneasca foarte repede platforma. Statistica masoara strict utilizatorii care se conecteaza din Romania, pe baza IP-ului. La acestia, se adauga si romanii care se conecteaza din strainatate (destul de multi dupa estimarile noastre). Utilizatorii unici sunt cei care s-au conectat in decursul lunii martie, numarul de conturi active fiind mult mai mare. Lansarea Virtual Bucharest si promovarea de care a beneficiat proiectul in media offline au contribuit semnificativ la acesta crestere", e de parere Aura Tatu, Business Developer al Chase Corp., compania care a initiat proiectul Romania Virtuala, in comunicatul de presa al agentiei Rogalski Grigoriu Public Relations.

Dupa ce a intrat, in decembrie 2008, in reteaua Sister Cities, retea care integreaza toate orasele reale care au o replica virtuala pe platforma Second Life, Bucurestiul Virtual a ocupat locul 6 in Showcase - topul celor mai bune locatii din SL - la sectiunea Arts&Culture, si locul 3, ca trafic, intre orasele inscrise, dupa Torino si Milano.

Printre planurile de dezvoltare a Romaniei Virtuale se numara adaugarea oraselor Brasov, Cluj, Timisoara si Constanta, Castelul Bran si Delta Dunarii fiind si ele pe lista destinatiilor care urmeaza sa fie virtualizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.