Majoritatea actionarilor au fost de acord sa vanda la valoarea din oferta publica. Tranzactiile vor incepe in cel mai scurt timp, de indata ce procedurile de preluare vor fi validate in ultimele piete financiare vizate, anunta Panasonic intr-un comunicat.

In conformitate cu legile si regulamentele interne si externe in domeniul concurentei, procedurile necesare in Japonia, Statele Unite, Europa, China si alte state pentru lansarea ofertei publice sunt in curs, inclusiv raspunsurile la Cererea de informatii aditionale (a doua cerere), pe care Panasonic si Sanyo le-au primit in Statele Unite. Procedurile din unele tari au fost deje finalizate, iar Panasonic si Sanyo vor continua eforturile pentru a duce la bun sfarsit procedurile si masurile necesare din celelalte tari. Oferta publica urmeaza sa fie lansata de indata ce va fi posibil, ca urmare a incheierii procedurilor si masurilor necesare potrivit legilor si regulamentelor interne si externe in domeniul concurentei

Dupa cum a fost anuntat pe 19 decembrie 2008, Oceans Holdings Co., Ltd. (o companie afiliata Grupului Goldman Sachs Group, Inc.), Evolution Investments Co., Ltd. (o filiala detinuta integral de compania Daiwa Securities SMBC Principal Investments Co., Ltd.) si Sumitomo Mitsui Banking Corporation, care sunt actionarii majoritari ai Sanyo, au luat in considerare vanzarea de actiuni Sanyo in urma ofertei publice.

Dintre acestea, Panasonic a incheiat un acord de licitatie pe 31 martie 2009 cu Evolution Investments Co., Ltd., potrivit caruia Evolution Investments Co., Ltd. va licita, in anumite conditii, in cadrul ofertei publice, un pachet de 89.804.900 actiuni preferentiale Clasa A si 64.134.300 actiuni preferentiale Clasa B, care ar fi echivalentul a 25% din numarul agregat de actiuni SANYO emise, presupunand ca toate actiunile preferentiale Clasa A si actiunile preferentiale Clasa B sunt convertite in actiuni ordinare.

Evolution Investments Co., Ltd. detine in prezent 89.804.900 actiuni preferentiale Clasa A si 88.766.600 actiuni preferentiale Clasa B, echivalentul a 29% din numarul agregat al actiunilor SANYO emise, presupunand ca toate actiunile preferentiale Clasa A si actiunile preferentiale Clasa B sunt convertite in actiuni ordinare.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumita pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si nevoi industriale. Firma ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piata locala este, din anul 1996, Panasonic Romania, succedandu-i societatii ex-distribuitoare Electronica International, ce si-a inceput activitatea in anul 1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.