Dan Nica, ministru al Administratiei si Internelor, i-a cerut presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie, dupa cutremurul de sambata.

Dan Nica s-a intalnit duminica dimineata cu presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu. Ministrul i-a cerut presedintelui ANCOM sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie dupa cutremurul inregistrat aseara, 25 aprilie a.c., in conditiile in care acesta nu a avut o intensitate deosebita, informeaza un comunicat al MAE. Controlul dispus la operatorii de telefonie va incepe luni dimineata, precizeaza comunicatul.

Retelele de telefonie, blocate in urma cutremurului

Cutremurul produs sambata seara in Romania, cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter, se inscrie in activitatea seismica normala, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii statiei seismice Vrancioaia. "Seismul a inceput la ora 20 :18 si a durat aproximativ cinci minute. El se inscrie in activitatea seismica normala si nu sunt motive de panica pentru populatie", a declarat operatorul Ilie Ion, care era de serviciu la ora cutremurului. Cutremurul a avut epicentrul in zona Vrancea, la 120 de kilometri adancime.

Directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, prof. dr. Gheorghe Marmureanu, a declarat ca, in Bucuresti, seismul s-a simtit la 4,5 grade pe scara Richter si ca au fost mai multe replici de mica intensitate. Marmureanu a dat asigurari ca niciun cutremur important nu va avea loc in Romania in urmatoarea perioada.

Cutremurul a fost resimtit in mai multe zone ale tarii si a afectat comunicarea pe retelele de telefonie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.