eMAG, liderul pietei romanesti de comert online, a anuntat vineri atragerea unei investitii de capital in urma unei tranzactii prin care Asesoft Distribution preia 51% din actiunile retailerului online.

Dupa o serie de discutii avute atat cu investitori financiari si strategici, in final decizia actionarilor a fost de a merge in directia unei investitii strategice.

"Asa cum se intampla mereu in viata, solutiile sunt mai aproape de noi decat credem. Dupa mai bine de un an de discutii chiar si cu investitori externi, am decis sa mergem alaturi de un partener care s-a aflat foarte aproape de noi in ultimii sapte ani. Acordul dintre cele doua companii este unul strict financiar, fiecare isi va continua independent linia proprie de business si isi va pastra focusul pe piata pe care activeaza: Asesoft pe distributie si eMAG pe cea de retail online", a declarat Radu Apostolescu, Director Marketing.

"Nu o sa favorizam eMAG ca si client al Asesoft, o sa sprijinim in continuare toti partenerii Asesoft. eMAG reprezinta sub 10% din vanzarile Asesoft, eMAG vinde peste 15.000 produse de la peste 500 de producatori in timp ce Asesoft vinde aproximativ 2.000 de produse de la 50 producatori"
, a adaugat Razvan Ziemba, Director Executiv Asesoft.

Sinergiile logistice intre eMAG si Asesoft care se vor concretiza mai usor acum vor fi baza construirii platformei de comert online eMAG la care sa aiba acces in egala masura orice distribuitor si comerciant, pe modelul Amazon.com. Viziunea eMAG ramane neschimbata si centrata in continuare pe nevoile clientului de a avea acces la o baza cat mai larga de produse, servicii si informatii.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG se numara printre creatorii pietei de comert electronic din Romania. eMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice high-end. eMAG este operat de companiile Dante International si eMAG International.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 127 milioane USD, in crestere cu 22% fata de anul anterior, iar pentru 2009 isi propune afaceri de 130 milioane USD. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale. Asesoft Distribution are in portofoliu o gama de produse completa, reprezentand furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, APC, BitDefender, Creative, Dell, Delux, D-Link, Elixir, Galaxy, Genius, Gigabyte, HIS, Horizon, Intel, Kingston, Kingmax, Lexmark, LG, LITE-ON, Microsoft, PQI, Samsung, Seagate, Western Digital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.