Compania HP a obtinut o cota de piata de peste 40% ca furnizor pe piata serverelor in Europa Centrala si de Est, contrar acestei perioade, in care economia preseaza piata mondiala de IT, arata IDC.

De asemenea, in zona Industry Standard Server, HP detine 43,8% din cota de piata (mai mult decat celalti 5 mari furnizori la un loc).

In piata dinamica a serverelor blade, care a depasit pentru prima oara 10% din piata generala, HP si-a crescut cota de piata ajungand la 59%. Serverele Blade HP reprezinta solutii tehnologice ieftine si adaptabile dedicate IMM-urilor.

Si sistemele Integrity Itanium de la HP au avut parte de un trimestru pe plus, ajungand sa reuneasca peste 15% din valoarea totala a pietei.

HP a obtinut primul loc pe piata de stocare si, in plus, a inregistrat o cota de 14,9% pe piata pe PC-uri, rezultatul fiind influentat de segmentul consumer, cat si cel comercial.

Cota de piata in zona PC-urilor consumer s-a dublat fata de anul trecut, ajungand la 10,5% si a clasat HP pe pozitia a 3-a in topul vanzatorilor de notebook-uri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.