Google a anuntat marti ca se alatura demersului european ce are ca scop obligarea gigantului de software Microsoft sa isi deschida sistemul de operare pentru mai multe programe de navigare pe internet, relateaza AFP.

"Internet Explorer, programul de navigare Microsoft, este atasat principalelor sisteme de operare ale grupului, ceea ce ii ofera un avantaj neloial in fata altor programe de navigare", a declarat un oficial Google, Sundar Pichai, pe blogul oficial al companiei, citat de NewsIn.

Google, initial un motor de cautare, ce isi extinde acum activitatea in toate domeniile informatice pentru a concura cu Microsoft pe mai multe planuri, a lansat in septembrie programul de navigare Chrome, a carui cota de piata ramane confidentiala.

Grupul Mozilla, al carui program Firefox are din ce in ce mai multi utilizatori, este de asemenea asociat demersului european, a subliniat Pichai.

"O concurenta mai mare va aduce mai multe inovatii atat programelor de navigare cat si internetului, permitand paginilor sa fie afisate mai rapid si oferind noi tipuri de utilitati interactive si de aplicatii", a adaugat Pichai.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat marti ca "Executivul ar putea solicita grupului Microsoft sa le ofere utilizatorilor posibilitatea efectiva de a alege programul de navigare pe care vor sa il instaleze in cadrul Windows, in locul programului Internet Explorer, si pe care vor sa il seteze ca program principal de navigare".

Acesta a precizat ca solutia va fi pusa in practica in cazul in care acuzatiile formulate la mijlocul lunii ianuarie vor fi sprijinite de decizia Comisiei.

Autoritatile de la Bruxelles au reprosat deja grupului Microsoft ca abuzeaza de pozitia dominanta a sistemului de operare Windows, instalat pe circa 90% dintre computerele personale din lume, prin instalarea automata a programului de navigare Internet Explorer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.