NEC, cel mai mare producator de PC-uri din Japonia, va disponibiliza mai mult de 20.000 de angajati, marcand cea mai mare reducere de personal din Japonia de la declansarea crizei, scrie Bloomberg.
Aproximativ jumatate din reduceri se vor incheia pana in martie 2010 si vizeaza, in special, angajatii full-time, a declarat presedintele Kaoru Yano. Aceasta indica faptul ca firma ar putea taia 6,7% din forta de munca full-time, care la sfarsitul lui 2008 totaliza 150.236 de angajati.

Pana in prezent, recesiunea din Europa, Japonia si Statele Unite forta NEC sa isi schimbe estimarile pe pierdere pentru intreg anul, dupa ce a scazut cererea de chip-uri si a fost nevoita sa acopere costul pentru scaderea actiunilor. NEC se alatura companiilor de electronice precum Sony si Hitachi in programe de reducere a personalului dupa ce recesiunea accentuata va duce la o scadere a vanzarilor de televizoare, camere si telefoane mobile in 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.