Furtul de date si infractiunile pe Internet ar putea costa companiile mai mult de 1.000 de miliarde dolari la nivel global prin pierderea de proprietati intelectuale si cheltuieli pentru repararea avariilor din ultimul an, potrivit unui studiu al producatorului de solutii de securitate McAfee.

McAfee a elaborat aceasta previziune pe baza raspunsurilor unui sondaj realizat prin chestionarea a 800 de directori IT din Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Japonia, China, India, Brazilia si Dubai.

Respondentii estimeaza ca datele pe care le-au pierdut valorau in total 4,6 miliarde dolari si au cheltuit 600 milioane dolari pentru a solutiona aceste infractiuni, anunta McAfee.

Raportul, intitulat “Economii Nesigure: Protejarea Informatiilor Vitale” ("Unsecured Economies: Protecting Vital Information"), este programat sa fie lansat la Forumul Anual de Economie Mondiala de la Davos, Elvetia. Raportul mai arata faptul ca tarile dezvoltate cheltuie mai multi bani pentru protejarea proprietatii intelectuale decat companiile din tarile din Vest.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.