Satyam, a patra companie de software din India, se confrunta cu o ancheta inaintata de regulatorul din piata dupa ce presedintele acesteia a fost implicat intr-un scandal financiar, scrie BBC News.

Presedintele companiei, Ramalinga Raju, a dezvaluit ca registrul contabil al companiei a fost falsificat, cu rezerve banesti exagerate cu aproximativ 1 miliard dolari.

Bursa Nationala de Valori din India a scos compania din indexul Nifty inainte ca pietele sa se inchida. Datorita acestui scandal au aparut temeri ca investitorii straini vor fi determinati sa paraseasca India.

Merrill Lynch, care a fost rugata sa caute optiuni de fuziune, a incheiat angajamentul sau cu firma, citand “iregulatitati materiale de contabilitate”.

Satyam a fost vazuta ca una dintre firmele de IT cheie din India si un important exportator, in timp ce fondatorul companiei, Raju, a fost mereu privit ca un antreprenor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.