Seful grupului Apple, Steve Jobs, a anuntat luni ca face tratament impotriva unui "dezechilibru hormonal" care l-a facut sa slabeasca masiv, dar a precizat ca va ramane in continuare directorul general al companiei.

Cotatia actiunilor Apple a urcat brusc dupa anunt, in conditiile in care cu cateva saptamani in urma pretul acestora scazuse foarte mult cand se zvonea ca Steve Jobs ar putea suferi de cancer.

Primele zvonuri despre starea de sanatate a sefului grupului informatic au fost determinate de faptul ca aparuse foarte slabit in iunie, dupa care nu a mai castigat in greutate, iar Jobs fusese operat de cancer de pancreas in 2004.

"Dupa cum stiti multi dintre voi, am pierdut in greutate in 2008, iar motivul era un mister atat pentru mine, cat si pentru medici. Din fericire, dupa analize suplimentare, medicii cred ca au gasit o explicatie: un dezechilibru hormonal care mi-a "furat" proteinele de care are nevoie corpul meu, pentru o stare buna de sanatate", a explicat Jobs, intr-o scrisoare deschisa trimisa comunitatii Apple.

Steve Jobs, care conduce de 11 ani grupul producator al telefonului iPhone si al dispozitivelor iPod si Macbook, a precizat ca tratamentul "relativ simplu" ar trebui sa ii permita sa recupereze greutatea normala pana in primavara, informeaza NewsIn.

In cadrul unui comunicat separat, consiliul de administratie al companiei a declarat ca acorda sprijin integral sefului Apple pana cand acesta isi va reveni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.