Piata romaneasca de telefonie mobila a cunoscut in 2008 o crestere mai incetinita fata de anii trecuti, insa a fost marcata de evenimente importante : lansari de produse si servicii, schimbari de strategie, dar si primele semne de scadere a ritmului de crestere pentru operatori.

Portabilitatea, cel mai important eveniment din 2008

Incepand cu acest an, utilizatorii de servicii telecom isi pot schimba furnizorul de servicii fara a-si pierde numarul de telefon.

In doi ani, 20-25% dintre utilizatorii de telefonie mobila isi vor schimba operatorul, potrivit estimarilor lui Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii.

Primii care vor alege schimbarea furnizorului de telefonie cu pastrarea numarului de telefon sunt clientii persoane fizice, urmand ca anul viitor sa se inregistreze un adevarat boom al clientilor corporate care vor porta.

Romtelecom devine cel de-al saselea operator de comunicatii mobile

Romtelecom este din acest an noul operator de comunicatii mobile din Romania, ANRCTI desemnand compania SC Romtelecom SA drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.
Zapp a lansat servicii 3G si prepay

Zapp, unul din operatorii de telefonie mobila, a lansat anul acesta serviciile 3G si serviciile prepay in urma strategiei operatorului de a-si creste semnificativ portofoliul de clienti.

Compania a mai lansat in 2008 serviciile 3G, iar pana la sfarsitul anului reteaua Zapp de generatia a treia va acoperi 32 de orase, urmand ca pana la finele lui 2009 sa fie extinsa pana la minim 120 de orase. Echipamentele pentru reteaua UMTS sunt furnizate de compania chineza ZTE.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.