In ciuda crizei economice mondiale, e-commerce-ul pare relativ imun la situatia actuala, date fiind preturile atractive si competitivitatea cu care opereaza retailerii pe piata internationala.

In 2008, vanzarile realizate in sectorul de e-commerce la nivel B2C (business to consumer) din Marea Britanie (inclusiv cumpararea de bilete de calatorie sau la diverse evenimente) vor totaliza 116,6 miliarde dolari, cu 28% mai mult decat in 2007.

eMarketer se asteapta ca vanzarile in mediul online sa continue sa creasca sustinut si sa faca in asa fel incat rata de achizitie a produselor si serviciilor pe piata de B2C sa se mentina si in urmatorii doi ani.
Totusi, se asteapta ca si cresterea sectorului de e-commerce sa fie afectata, cel putin pe parcursul urmatorului an, din cauza situatiei economice existente in prezent la nivel mondial.

Anul trecut, vanzarile B2C pe sectorul de e-commerce la categoria de bunuri si servicii au totalizat 133 miliarde dolari, iar asta numai pe continentul european. Cu o rata anuala de crestere proiectata sa se mareasca in urmatorii patru ani cu 25%, piata de comert electronic se va tripla in Europa pana in 2011, urmand sa ajunga la 407 miliarde dolari.