Tragand linie, anul 2008 a fost presarat cu achizitii pe plan local in domeniul tehnologiei informatiei, dar si decizii strategice ale companiilor straine care au decis sa investeasca in tara noastra, deschizand centre de servicii sau de dezvoltare.

Intrari pe piata locala IT in 2008

● WSN Global Services, furnizorul indian de solutii de externalizare a activitatilor companiilor offshore, a anuntat, in 15 ianuarie 2008, ca a deschis un centru de suport tehnic la Bucuresti pentru clientii din Uniunea Europeana. In prima faza, centrul va furniza servicii in domeniul financiar si contabil, precum si servicii suport pentru clienti, in limbile franceza, germana, italiana sau spaniola.

● Directorul de marketing pentru Europa de Est al Symantec, Hedvig Bartha, declara, in octombrie 2007, ca producatorul american de solutii de securitate va deschide un birou in Bucuresti, numindu-l pe Gabriel Tomescu, care a lucrat anterior la IBM, in functia de country manager. Inaugurarea s-a produs in 30 ianuarie 2008, prilej cu care directorul regional al companiei, Gabriel Tomescu, a declarat ca doreste ca pana la sfarsitul anului 2008, toate marile companii din Romania sa testeze produsele Symantec.