Vanzarile de telefoane mobile din intreaga lume vor scadea anul viitor dupa ce a fost resimtita instabilitatea din economie care a afectat cererea consumatorilor din intreaga lume, anunta compania de cercetare Gartner.

“Ne asteptam ca vanzarile din 2009 sa arate o crestere de o singura cifra”, fata de cotele din 2008, a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi. Conditiile actuale de pe piata vor ramane o confruntare cel putin pentru prima jumatate a anului viitor, a declarat aceasta, citata de Wall Street Journal.

Cresterea din regiunea Asia-Pacific, care include forte economice precum China si India, este de asteptat sa se diminueze in trimestrul al patrulea al acestui an dupa ce declinul economic a influentat cheltuielile consumatorilor, a declarat firma de cercetare.

In trimestrul al treilea din 2008, aproape 309 milioane de telefoane mobile au fost vandute in intreaga lume, a anuntat Gartner, insemnand o crestere de 6% fata de anul precedent, dar o scadere considerabila fata de cresterea de la an la an de 16%, care a fost inregistrata in 2007. Vanzarile pentru inlocuirea a telefonului mobil au scazut dramatic, in timp ce utilizatorii de telefoane mobile aflati la prima cumparare au ramas activi, a anuntat Gartner.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.