“Ne asteptam ca vanzarile din 2009 sa arate o crestere de o singura cifra”, fata de cotele din 2008, a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi. Conditiile actuale de pe piata vor ramane o confruntare cel putin pentru prima jumatate a anului viitor, a declarat aceasta, citata de Wall Street Journal.

Cresterea din regiunea Asia-Pacific, care include forte economice precum China si India, este de asteptat sa se diminueze in trimestrul al patrulea al acestui an dupa ce declinul economic a influentat cheltuielile consumatorilor, a declarat firma de cercetare.

In trimestrul al treilea din 2008, aproape 309 milioane de telefoane mobile au fost vandute in intreaga lume, a anuntat Gartner, insemnand o crestere de 6% fata de anul precedent, dar o scadere considerabila fata de cresterea de la an la an de 16%, care a fost inregistrata in 2007. Vanzarile pentru inlocuirea a telefonului mobil au scazut dramatic, in timp ce utilizatorii de telefoane mobile aflati la prima cumparare au ramas activi, a anuntat Gartner.