Un studiu realizat de Visa releva faptul ca asiaticii prefera shoppingul electronic mersului la magazin.

Tendinta, constand in principalele elemente ale noii economii virtuale, bazata, printre altele, pe folosirea extensiva a tehnologiei, care va duce, pana la urma, la hiperlocalitatea predicata de Sterling, e fireasca si nu se se putea manifesta, in premiera, mai bine altundeva decat in Asia. Cumparatori din Singapore, India, Australia, Japonia, Coreea si Honk-Kong au cumparat, in ultimele 12 luni, de aproximativ 3.000 de dolari, fiecare, exclusiv online.

90% dintre acestia au declarat, in cadrul sondajului citat de Reuters ca le e mult mai usor sa gaseasca detalii despre produse si, mai ales, discounturi, pe internet, comparativ cu ceea ce pot gasi pe rafturi. 4 din 5, asadar, n-au mai vazut de mult vreme un raft adevarat.

Cei mai cheltuitori asiatici sunt australienii, media de dolari cheltuiti in ultimele 12 luni pe www-uri fiind de 4.160 de dolari. Participantii la sondaj, cu varste cuprinse in 18 si 46 de ani, acceseaza internetul de acasa cel putin o data pe saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.