Aparatul de fotografiat sau MP3 playerul se numara printre tehnologiile amenintate cu moartea de evolutia celularelor ce integreaza tot mai multe functii.
Editia online a revistei “Wired” a realizat un top cinci al victimelor pe care le lasa in urma telefonul mobil pe masura ce incorporeaza tot mai multe gadgeturi intr-unul singur.

Dispozitivul PDA obisnuia sa fie imbine un calendar, o adresa de contacte si un carnetel de notite electronice, insa acestea erau mult mai greu de utilizat decat echivalentele lor din hartie. Cu toate acestea, doar telefonul mobil a reusit sa-i puna capat zilelor si asta pentru ca, dupa dezvoltarea lui, nimeni nu s-a mai gandit sa-si scoata PDA-ul, sa caute un numar de telefon si sa-l formeze apoi pe celular.

Un alt experiment esuat a fost Ultra Mobile PC, un computer in toata regula inghesuit intr-o cutiuta, cu o tastatura imposibil de folosit, cu o viata scurta a bateriei si cu un pret ridicol. Celularul, in schimb, ofera un sistem de operare si o interfata pentru cele mai modeste aparate, este ieftin, iar bateria lui tine zile intregi. Un exemplu si mai bun il reprezinta iPhone-ul si G1, care sunt practic niste computere portabile carora le-a fost atasat un telefon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.