"In aceasta situatie, exista nevoia ca Yahoo sa fuzioneze cu Microsoft", a declarat Larry Haverty, manager in cadrul companiei Gamco Investors Inc. din New York, ce gestioneaza aproximtiv 24 miliarde dolari, inclusiv actiuni Yahoo."Acestea sunt vesti bune pentru actionarii companiei Yahoo", a adaugat acesta.

Microsoft oferise, in februarie, 44 miliarde dolari pentru preluarea Yahoo. Ulterior, a depus o oferta de 9 miliarde dolari, doar pentru preluarea diviziei de motor de cautare a companiei tintite.

Actiunile Yahoo s-au apreciat cu 4,4% spre finalul sedintei bursiere de luni, in contextul in care investitorii au prognozat ca succesorul lui Yang ar putea fi de acord cu o preluare din partea Microsoft, sau cu o fuziune cu alt operator asemanator.

Valoarea de piata a companiei a scazut cu peste 20 miliarde dolari de la numirea in functie a lui Yang, in iunie 2007, dupa ce discutiile cu Microsoft au esuat, asemenea celor cu Google si AOL, in vederea formarii unui parteneriat.

Citeste si:

Presedintele Yahoo, Susan Decker, ar fi unul dintre posibilii succesori ai lui Yang, a declarat Brad Williams, un purtator de cuvand al Yahoo. Yang, in varsta de 40 ani, va ramane in functie pana cand va fi gasit un inlocuitor, a anuntat luni compania.

Jerry Yang este unul dintre membrii fondatori ai grupului Yahoo, in 1995, devenind milionar la numai cateva luni dupa infiintarea companiei, arata AFP. Acesta s-a nascut in Taiwan, in 1968, dar a fost crescut in San Jose, statul California, dupa ce familia sa a emigrat in Statele Unite cand acesta avea 10 ani.

La 25 de ani, Yang, inca student, a fondat grupul Yahoo, devenit la scurt timp unul dintre cele mai populare motoare de cautare din lume. Acesta a absolvit prestigioasa universitate Stanford si a devenit unul dintre milionarii din Silicon Valley inainte sa implineasca 30 de ani.

Grupul Yahoo a fost creat de Yang impreuna cu colegul sau din timpul facultatii, David Filo.