Grupul Yahoo! Inc. ar putea fi preluat de catre Microsoft Corp, dupa ce presedintele executiv Jerry Yang a anuntat ca vrea sa demisioneze, au spus mai multi investitori, potrivit NewsIn.

"In aceasta situatie, exista nevoia ca Yahoo sa fuzioneze cu Microsoft", a declarat Larry Haverty, manager in cadrul companiei Gamco Investors Inc. din New York, ce gestioneaza aproximtiv 24 miliarde dolari, inclusiv actiuni Yahoo."Acestea sunt vesti bune pentru actionarii companiei Yahoo", a adaugat acesta.

Microsoft oferise, in februarie, 44 miliarde dolari pentru preluarea Yahoo. Ulterior, a depus o oferta de 9 miliarde dolari, doar pentru preluarea diviziei de motor de cautare a companiei tintite.

Actiunile Yahoo s-au apreciat cu 4,4% spre finalul sedintei bursiere de luni, in contextul in care investitorii au prognozat ca succesorul lui Yang ar putea fi de acord cu o preluare din partea Microsoft, sau cu o fuziune cu alt operator asemanator.

Valoarea de piata a companiei a scazut cu peste 20 miliarde dolari de la numirea in functie a lui Yang, in iunie 2007, dupa ce discutiile cu Microsoft au esuat, asemenea celor cu Google si AOL, in vederea formarii unui parteneriat.

Presedintele Yahoo, Susan Decker, ar fi unul dintre posibilii succesori ai lui Yang, a declarat Brad Williams, un purtator de cuvand al Yahoo. Yang, in varsta de 40 ani, va ramane in functie pana cand va fi gasit un inlocuitor, a anuntat luni compania.

Jerry Yang este unul dintre membrii fondatori ai grupului Yahoo, in 1995, devenind milionar la numai cateva luni dupa infiintarea companiei, arata AFP. Acesta s-a nascut in Taiwan, in 1968, dar a fost crescut in San Jose, statul California, dupa ce familia sa a emigrat in Statele Unite cand acesta avea 10 ani.

La 25 de ani, Yang, inca student, a fondat grupul Yahoo, devenit la scurt timp unul dintre cele mai populare motoare de cautare din lume. Acesta a absolvit prestigioasa universitate Stanford si a devenit unul dintre milionarii din Silicon Valley inainte sa implineasca 30 de ani.

Grupul Yahoo a fost creat de Yang impreuna cu colegul sau din timpul facultatii, David Filo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.