Turul virtual al Romei antice le va permite internautilor sa calce pe urmele gladiatorilor, filosofilor si senatorilor romani.

Google Earth a reconstituit orasul antic in trei dimensiuni, iar doritorii vor putea sa navigheze pe harta, poposind din loc in loc pentru a vedea mai de aproape Basilica Iulia sau Forumul Roman si pentru a sta in centrul celebrului Coloseum. Software-ul, care prezinta Roma in apogeul dezvoltarii sale, a fost creat de Google in colaborare cu Universitatea din California si cu Universitatea din Virgina, relateaza miercuri "Daily Telegraph".

"Proiectul reprezinta continuarea a cinci secole de cercetari ale eruditilor, arhitectilor si artistilor care au incercat sa reconstituie ruinele orasului antic cu ajutorul cuvintelor, al hartilor si imaginilor", a declarat Bernard Fischer, director la Universitatea din Virginia. "Acesta este un alt pas in crearea unei masini virtuale a timpului pe care copiii si stranepotii nostri o vor folosi pentru a studia istoria Romei", a adaugat el. Harta 3D este menita sa le ofere internautilor, studentilor si istoricilor o mai buna intelegere a felului in care arata Roma in urma cu sute de ani. Cei care vor utiliza harta vor putea explora nu mai putin de 6.700 de cladiri, iar specialistii au furnizat informatii cu privire la multe dintre monumentele cheie pentru a-i ghida pe internauti prin citadela virtuala.

Roma antica este primul oras istoric care va fi inclus in Google Earth. Internautii pot deja sa exploreze orasele contemporane San Francisco, Miami si Zurich, prezentate, de asemenea, in trei dimensiuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.