Vodafone Romania, cel de-al doilea jucator de pe piata romaneasca de telefonie mobila, dupa venituri si numar de utilizatori, estimeaza ca efectele crizei financiare asupra telecomului vor fi mult mai mici decat cele asupra sectorului financiar-bancar.

“Criza abia acum ajunge in Romania, dupa ce a inceput deja sa afecteze tarile din Europa de Vest. Eu cred ca nicio industrie nu este imuna la o criza globala si prin urmare impactul va fi asupra intregii economii si astfel asupra industriei in care activam. Criza financiara va avea un impact mult mai mic asupra telecomunicatiilor fata de impactul pe care il are asupra sistemului financiar bancar”, a declarat Liliana Solomon, chief executive officer Vodafone Romania.

Potrivit acesteia, sunt mai multi factorii care vor avea impact - limitarea accesului la finantari, care va afecta sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, costurile de creditare, care vor diminua profiturile si volatilitatea cresterii Euro/Leu.

Referitor la numarul de clienti pe serviciile de date, Liliana Solomon estimeaza ca in Romania numarul de utilizatori de internet va atinge 9 milioane, iar numarul de conexiuni se va situa la 7-7,5 milioane.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.