Principalii retaileri GSM de pe piata romaneasca nu se simt amenintati de criza financiara, mai ales ca in ultima perioada vanzarile au inregistrat cresteri, iar pentru anul viitor se prevede o consolidare rapida a sectorului.

Retailul GSM creste cu 5-10% lunar

Vanzarile de produse si servicii GSM au inregistrat in ultima perioada un avans de 5-10% lunar, iar cresterea se va mentine si anul viitor.

Nu cred ca pe termen scurt vanzarile retailului GSM din Romania vor fi afectate de criza economica mondiala. Cresterea pietei in ultimele luni fata de perioada similara a anului trecut a fost intre 5 si 10% (lunar) si consider ca trendul se va mentine si in perioada urmatoare. In plus, estimez ca si anul 2009 va inregistra o crestere in vanzarea de telefoane mobile, evident mai moderata fata de cea inregistrata in 2008”, a declarat, pentru Wall-Street, Costin Soare, retail director al lantului de magazine Internity.

Consolidare rapida a pietei de retail GSM

Anul viitor piata romaneasca de retail GSM va cunoaste o consolidare rapida, criza economica va influenta extinderea business-urilor.

Retailerii vor investii in optimizarea retelei existente si vor fi mult mai atenti in alegerea locatiilor noilor magazine.

Amanarea proiectelor imobiliare va afecta extinderea retailerilor

”Un efect al crizei, resimtita puternic in industria imobiliara, se va vedea in planurile de dezvoltare ale marilor companii. Amanarea lansarii sau chiar anularea anumitor proiecte va influenta ritmul de dezvoltare al retelelor. Aceasta disponibilitate de spatii are directa legatura cu finantarile existente si aici criza mondiala poate avea un cuvant de spus “, a spus Costin Soare.

Un factor care ar putea influenta negativ retailul GSM este fluctuatia cursului valutar ce ar putea duce la crestere preturilor si implicit la scaderea vanzarilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.