Cele doua companii, responsabile pentru milioane de conexiuni broadband din intreaga lume, au intrerupt acordul de peering.
Conflictul dintre cei doi operatori de comunicatii incetineste tot internetul, cele mai afectate fiind conexiunile transoceanice. Cogent Communications a intrerupt, in cursul zilei de ieri, transferurile clientului sau Sprintel, sustinand ca acesta nu respecta conditiile contractuale.

Cearta dintre cei doi operatori nu este ceva nou, Cogent reactionand prin deconectari de la retea si cu alte ocazii (2002, 2005), dar situatia ridica mari semne de intrebare asupra structurii internetului si functionarii retelei la parametri optimi. Pe masura ce accesul broadband va creste, conflictele dintre providerii importanti de internet vor fi la ordinea zilei. Nu trebuie, insa, sa ne obisnuim cu situatia, ci sa ne intrebam ce e de facut in situatii de acest tip. Pana la rezolvarea litigiului numarul de conexiuni si de servicii web afectate este in crestere, oricare dintre noi putand experimenta o calitate scazuta a conexiunilor pe care le solicita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.