Criza financiara este cauzata de dezechilibre profunde care se reduc la faptul ca poporul chinez produce, in timp ce americanii consuma, crede Octavian Radu, fondatorul grupului RTC.

In opinia sa, criza afecteaza orice domeniu de activitate, insa Diverta este la capatul "fericit" al segmentelor care sunt influentate in mod negativ de situatia financiara precara de pe plan mondial. "Criza a afectat domeniul imobiliar, apoi s-a extins si a avut impact in sectorul auto, numarul vanzarilor de masini scazand drastic, insa cartea ramane salvata din acest punct de vedere", considera Radu.

Octavian Radu isi explica aceasta tendinta prin faptul ca oamenii se indreapta in aceasta perioada spre lucruri care nu ii costa atat de mult. “Pe timp de criza, acestia cumpara mai multe DVD-uri, preferand sa stea in casa si sa se uite la filme. Daca nu mai cumpara masini, este mult mai probabil sa achizitioneze o carte”, considera seful RTC.

Totusi, in cazul in care Romania va fi lovita de recesiune, Octavian Radu vede o posibila scadere de 10% pentru afacerile sale pe parcursul anului urmator.

El spune ca a anticipat criza economica, insa adauga ca nu a stiut exact cum se va manifesta aceasta si pe plan local. Efectele producerii crizei sunt date de niste dezechilibre profunde, care constau in faptul ca “americanii consuma, chinezii produc”, dupa cum spune el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.