BitDefender® a anuntat astazi rezultatele studiului sau global si a identificat modul in care utilizatorii moderni privesc problemele curente de securitate IT in comparatie cu anii anteriori. Peste 550 de utilizatori au participat la studiu in perioada august - septembrie si si-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme.

Potrivit studiului BitDefender, 68% dintre respondenti detin mult mai multe cunostinte despre securitatea IT decat anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati si 24% au mentinut acelasi nivel de informatii. Aceasta crestere considerabila este sugestiva si in ceea ce priveste modul in care utilizatorii vad viitorul solutiilor de securitate, tinand cont de faptul ca 46% dintre acestia si-au exprimat intentia de a acorda prioritate investitiilor in produse de securitate.

Pe de o parte studiul indica o crestere a ingrijorarii utilizatorilor care au mai putine cunostinte in problemele de securitate, iar pe de alta parte, o incredere mai mare in solutii de securitate arata utilizatorii experimentati, care detin mai multe cunostinte in domeniu decat in anii precedenti.

Participantii la studiul BitDefender au considerat principale temeri in ceea ce priveste securitatea informatica in viitor urmatoarele probleme:36% - Pierderea datelor confidentiale, 20% - Malware, 15% - Hackeri, 11% - Cyber-criminali, 8% - Atacurile de phishing si alte probleme minore.

De asemenea, studiul a relevat faptul ca utilizatorii se tem mai mult, comparativ cu anul trecut cand vine vorba de probleme de securitate, mai ales in ceea ce priveste protectia lor in timpul desfasurarii unor activitati online simple, precum folosirea serviciilor bancare sau cumparaturi, a unor simple cautari pe Internet dar si in timpul folosirii adresei personale de e-mail.

„Rezultatele studiului nostru subliniaza o legatura stransa dintre cunostintele consumatorilor despre probleme de securitate IT si ingrijorarile in asigurarea protectiei sistemelor lor”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, BitDefender. „Cu cat intelegem mai bine amenintarile de securitate, cu atat mai putin ingrijorati suntem pentru protectia sistemelor noastre si avem mai multa incredere in solutiile de securitate. Obiectivul BitDefender este acela de a oferi utilizatorilor o solutie completa de protectie pentru a lupta impotriva tuturor pericolelor de securitate”.