O noua categorie de laptop-uri in miniatura la preturi reduse a intrat pe scena industriei IT, fortand cele mai mari companii din domeniu sa grabeasca dezvoltarea unor modele similare pentru face fata cu cererea din piata, scrie Financial Times.
In ciuda declinului economic, un neasteptat val in cererea globala a consumatorilor pentru aceste computere, denumite “netbook-uri” sau “mini-notebook-uri”, a transformat modelul in unul dintre cele mai atractive produse tehnologice din ultimii ani.

“Ne asteptam ca stocurile de astfel de produse sa nu faca fata cererii inainte de Craciun”
, a declarat Richard Doherty, analist al firmei de cercetare IT Envisioneering.

Dotate cu un ecran mic de aproximativ 10 inchi, cu o tastatura ingusta, cu o sursa mai mica si un pret mai sub nivelul de 500 dolari, netbook-urile au aparut ca un segment diferit al pietei de laptop-uri, mai ales de cand au fost lansate noi modele in aceasta vara care au crescut semnificativ vanzarile comerciantilor. Unele au o capacitate de stocare mica, bazandu-se in special pe date si aplicatii descarcate de pe Internet.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.