"Companiile mari au mai multe mijloace de investitie, dar in aceasta perioada este mult mai dificil pentru noii intrati pe piata", a spus Reding, pentru Reuters.

Reding, care a participat la un eveniment organizat la Venetia de Asociatia Operatorilor Retelelor de Telecomunicatii din Europa (ETNO), a incercat sa-i convinga pe membrii asociatiei de nevoia de reglementare a sectorului.

"Criza financiara actuala ne ofera o lectie interesanta in privinta perceptiei reglementarii. Cu siguranta, criza nu a fost provocata de o supra-reglementare"
, a mentionat comisarul european.

Reding vrea sa deschida si mai mult o piata europeana de telecomunicatii de 300 miliarde euro, pentru a oferi clientilor o gama mai larga de servicii mai eficiente si mai ieftine. Comisarul a propus o serie de masuri in aceasta privinta, asupra carora se va pronunta Parlamentul european.

Operatorii europeni de telecomunicatii se opun insa masurilor propuse de Reding, considerand ca legislatia actuala impiedica sau intarzie investitiile importante necesare pentru noile retele de fibra optica.
"In cazul in care politicile de reglementare se vor concentra in continuare pe reducerea preturilor, tot mai mult capital va fi retras din sector", se arata intr-un comunicat al ETNO, semnat de 15 directori executivi, printre care seful Deutsche Telekom, Rene Obermann, Didier Lombard de la France Telecom si Franco Bernabe, directorul executiv al Telecom Italia.