Orange, Vodafone si Cosmote ar putea sa ofere servicii 3G in benzile de 2G, in care pana acum erau permise doar servicii de generatia a doua, potrivit informatiilor emise de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC).

ANC a publicat spre consultare publica proiectul deciziei privind armonizarea utilizarii benzilor de frecvente radio 880-915 MHz, 925-960 MHz, 1710-1747,5 MHz si 1805-1842,5 MHz.

Conform proiectului, operatorii care detin aceste benzi prin licenta vor putea sa ofere si servicii de comunicatii de generatia a treia prin intermediul sistemelor UMTS (servicii multimedia si de transmisii de date). Acest drept de utilizare va putea fi exercitat numai dupa modificarea licentelor acordate, in conditiile legii.

In prezent, aceste benzi sunt alocate prin licente catre Orange Romania, Vodafone Romania si Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, companii care le folosesc pentru furnizarea de servicii de generatia a doua, specifice sistemelor GSM.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.